Back-up maken van je iPhone en iPad

Tegenwoordig staat overal veel persoonlijke informatie, die we niet kwijt willen raken. Daarom is het belangrijk een goede back-up te maken van je iDevices. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk? De verschillende manieren zullen we hier tot in detail behandelen.

iCloud

Bijna alle apparaten en diensten van Apple vertrouwen tegenwoordig op iCloud. iCloud zorgt er onder andere voor dat je standaard al je contacten, agendapunten, herinneringen, etc. in de cloud hebt staan. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken over de vergeten afspraken of verloren contacten wanneer je telefoon kapot gaat, of je hem verliest. Maar om daadwerkelijk alles te bewaren heb je meer nodig. Een volledige backup van alles op je iPhone. Ook hier kan iCloud je helpen.

Je iPhone maakt dan een backup wanneer hij is aangesloten aan de oplader, verbinding heeft met wifi, standby staat, en er minimaal 24 uur geen backup gemaakt is. In de meeste gevallen is dit dus wanneer je de telefoon ‘s nachts oplaadt. Om een Backup van je iPhone te laten maken naar iCloud doe je het volgende:

  • Ga naar Instellingen
  • Tik op iCloud
  • Scroll naar beneden, en tik op Reservekopie
  • Zet iCloud-reservekopie aan.

img_2227
Je kunt ook altijd handmatig een iCloud backup maken, door op Maak nu reservekopie te tikken. Mocht je niet genoeg geheugen hebben om de reservekopie te kunnen maken, dan vind je hier onder de kosten voor een grotere opslag capaciteit bij iCloud.

Grootte Prijs per maand
5GB Gratis
50GB €0,99
200GB €2,99
1TB €9,99
2TB €19,99

iTunes

Wil je liever een backup maken van je iPhone naar je computer? Dat is natuurlijk ook mogelijk. Hiervoor heb je iTunes nodig. Volg de stappen hieronder, en de backup wordt gemaakt.

  • Zorg ervoor dat de computer de nieuwste versie van iTunes
  • Sluit het iOS-apparaat aan op de computer.
  • Kies Archief > Apparaten > Maak reservekopie.
    Als u iTunes 10.7 of lager gebruikt, klikt u met de rechtermuisknop op het apparaat en kiest u ‘Maak nu reservekopie’.

Leave a Reply