Apple brengt iOS 10.2 uit

Apple heeft iOS 10.2 uitgebracht (voor iPhone, iPad en iPod Touch). Dit is de tweede grote update voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Hier lees je wat er allemaal nieuw is.

IMG_2101

Wifi bellen Vodafone

In deze update wordt het met bepaalde Vodafone abonnementen mogelijk om via wifi te bellen. Dit heeft op dit moment nog maar 1 nadeel, namelijk dat het overschakelen naar 4G bellen nog niet mogelijk is. Dit kan inhouden dat de verbinding van je gesprek verbreekt, wanneer je telefoon de wifi verbinding kwijt is. Bellen via Wifi heeft wel een voordeel, namelijk het bereik binnenshuis. Over het algemeen is Wifi sterker binnenshuis dan het mobiele netwerk. Ook heb je een lage snelheid nodig om het gesprek te kunnen voeren over wifi. Houd er rekening mee dat de gebruikte minuten gewoon in rekening gebracht worden wanneer je een beperkte belbundel hebt.
Om Wifi bellen te activeren, ga je naar Instellingen, Algemeen, Info, en wacht je op een “carrierupdate”.
Wanneer deze geüpdatet is, ga je naar Instellingen, Telefoon, Bellen via wifi, en zet de schakelaar om achter de tekst Bel via wifi op deze iPhone.

iMessage effecten

Er is een nieuw effect voor het versturen van iMessage berichten bij gekomen. Nu kun je iets met liefde versturen. Het effect omvat een grote ballon in de vorm van een hart, dat uit je berichtbubbel wordt opgeblazen. Nadat de ballon is opgeblazen, zal hij naar boven zweven, en uit beeld verdwijnen. Een mooi detail, is dat de tekstbubbels die al in het gesprek staan, worden gereflecteerd in het hart wanneer het naar boven zweeft.

TV-app (VS)

In de Verenigde Staten is er een nieuwe app bij gekomen, namelijk de TV-app. Deze app vervangt de Video’s app in Amerika, en kan meer dan de app die hij vervangt. Zo komt in de TV app, informatie uit verschillende apps bij elkaar. Wanneer je een app van een ondersteunde Amerikaanse zender op je telefoon hebt, zal deze de informatie allemaal in de TV-app laten zien. Het mooie hiervan, is dat je op 1 plek, alle tv series, en films van al je apps bij elkaar hebt. Hier hoef je maar op afspelen te tikken, en je favoriete film of serie begint te spelen.

100 nieuwe emoji

Ook heeft Apple bestaande emoji veranderd, en 100 nieuwe emoji toegevoegd. Kun jij de nieuwe vinden? Laat het in een comment onder dit bericht weten.

Installeren

Om de update te installeren voor je iPhone, iPod Touch en iPad, ga je  naar Instellingen > Algemeen > Software update.
Maak zoals gebruikelijk wel eerst een backup van je toestel via Instellingen > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie.
Succes!

Leave a Reply