Ringtones maken

Wil je graag een ringtone maken van je favoriete nummers, dan lees je hier hoe je dat doet. Via iTunes op de computer kun je gratis ringtones maken. Mocht je dit niet kunnen of lukken, dan kun je natuurlijk altijd via iTunes op je iPhone een ringtone kopen. Hoe je dit doet lees je hier.

Via iTunes op de computer

Via iTunes op de computer kun je van een bestaand nummer dat je al in iTunes hebt staan een ringtone maken. Dit doe je als volgt:

 1. Open iTunes op je computer
 2. Controleer of het nummer waar je een ringtone van wilt maken al in iTunes staat. Is dit het geval, ga naar naar stap 4
 3. Zoek nu het nummer op je computer op en sleep het in iTunes.
 4. Beluister het nummer, en kies de periode die je graag als ringtone wilt gebruiken. LET OP! Het mag in totaal maximaal 30 seconden duren.
 5. Schrijf de begintijd op, en eventueel de eindtijd mocht je ringtone korter dan 30 seconden zijn.
 6. Klik nu op het nummer, en klik op Archief, gevolgd door Toon info.
 7. Je krijgt nu een nieuw venster, waarin je informatie over het nummer te zien krijgt, en dingen aan kunt passen. Klik in dit venster op het tabblad Opties
 8. Selecteer de starttijd en vul de opgeschreven starttijd in.
 9. Doe ditzelfde voor de eindtijd.. Heb je geen eindtijd opgeschreven, tel dan 30 seconden bij de begintijd op, en vul dit in.
 10. Wanneer je dit gedaan hebt, klik je op OK.
 11. Selecteer nu het nummer opnieuw, en klik op Archief > Maak nieuwe versie aan > Maak AAC-versie aan.
 12. Er wordt nu een nieuw nummer van 30 seconden aangemaakt, en dit verschijnt in iTunes.
 13. Selecteer het nummer van 30 seconden, en klik op Archief > Toon in Finder
 14. Pas nu de naam van het bestand aan. Staat aan het einde van het nummer “.m4a”, dan pas je dit aan naar “.m4r”. Staat “.m4a” niet aan het einde van de bestandsnaam, zet dit er dan handmatig achter.
 15. Ga nu terug naar iTunes, en verwijder het nummer van 30 seconden uit de bibliotheek.
 16. Sleep nu het bestand dat je hebt aangepast in de Finder in iTunes. Het bestand komt nu bij ringtones te staan.
 17. Om de ringtone nu ook op je iPhone te zetten, koppel je de iPhone aan je computer, en synchroniseer je met iTunes. De ringtone staat nu ook op je iPhone, en kun je instellen als standaard.

Kopen via iTunes

Is dit je allemaal te moeilijk, en heb je €0,99 of €1,29 over voor je favoriete ringtone, ga dan op je iPhone naar iTunes. Weet je welk nummer je graag als ringtone wilt, zoek dan op dit nummer. Weet je niet wat je wilt, klik dan op Ringtones onder in de balk. Je kunt nu door de ringtones bladeren, en deze downloaden en instellen bij Instellingen, Geluiden, Ringtone.

Mocht je het niet zelf kunnen of durven, neem dan gerust contact met ons op.

[button link=”/contact”] Afspraak maken[/button]