Apple brengt iOS 10.1 uit

Apple heeft iOS 10.1 uitgebracht (voor iPhone, iPad en iPod Touch). Dit is de eerste grote update voor de iPhone, iPad en iPod Touch. Hier lees je wat er allemaal nieuw is.

Portretcamera iPhone 7 Plus

In deze update wordt de Diepte functie van de iPhone 7 Plus in beta uitgebracht. Hiermee kun je foto’s maken, waarbij hetgeen op de voorgrond scherp is, en alles op de achtergrond vaag wordt. Een voorbeeld vindt je hieronder. Deze functie werkt niet bij weinig licht, omdat er geen gebruik gemaakt kan worden van de flitser. De iPhone maakt namelijk 2 foto’s. 1 met de gewone camera, 1 met de zoom camera. Vervolgens worden deze foto’s samengevoegd. Hoe je hier gebruik van kunt maken lees je in een volgende post.

iPhone 7 Plus diepte effect

iMessage effecten

Wanneer je je iPhone ingesteld hebt om verminderde bewegingen te laten zien, liet iMessage je de effecten ook niet zien. Je krijgt nu in het menu waar je de verminderde bewegingen instelt (Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging), de optie om iMessage effecten wel te laten spelen. Ook is het nu in iMessage mogelijk de effecten opnieuw af te spelen, voor het geval je die gemist hebt, of je het gewoon ontzettend leuk vindt.

Installeren

Om de update te installeren voor je iPhone, iPod Touch en iPad, ga je  naar Instellingen > Algemeen > Software update.
Maak zoals gebruikelijk wel eerst een backup van je toestel via Instellingen > iCloud > Reservekopie > Maak nu reservekopie.
Succes!

Leave a Reply