iOS 9.2.1 beschikbaar

Start je update op je iPhones, iPads en iPods, want Apple heeft vanavond iOS 9.2.1 beschikbaar gesteld. Zoals gewoonlijk vind je hier wat er nieuw is.

De update van ongeveer 40MB (dit verschilt per iDevice), is per direct beschikbaar, en zeker de moeite waard om te updaten.

In deze update speelt Apple namelijk in op veiligheid, bugs en verbeteringen met betrekking tot MDM (Mobile Device Management).

MDM

MDM staat voor Mobile Device Management. Dit is de mogelijkheid meerdere mobiele apparaten (mobiele telefoons, tablets, etc.) tegelijk te laten voldoen aan bepaalde eisen. Zo kan een bedrijf via MDM ervoor zorgen dat er standaard apps op je werk telefoon staan, je mail binnen komt, en je automatisch verbinding maakt met het bedrijfsnetwerk. Dit houdt ook in dat het bedrijf je toestel restricties op kan leggen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld geen gebruik mag maken van bepaalde apps of diensten, omdat je bedrijf dat als een bedreiging voor de privacy of veiligheid en integriteit van het bedrijfsnetwerk ziet.
Veel bedrijven gebruiken MDM om verplichte bedrijfsapps op je toestel te installeren, en toegang tot wifi mogelijk te maken.

Om iOS 9.2.1 te installeren op je iPhone, iPod Touch en iPad, ga je naar Instellingen > Algemeen > Software update. Succes!

One thought on “iOS 9.2.1 beschikbaar”

Comments are closed.