Belangrijke iOS 9.3.5 update beschikbaar

Er is een nieuwe update beschikbaar voor iOS 9.3. Deze update (9.3.5) bevat probleemoplossingen en verbetert de beveiliging van uw iPhone of iPad.

Voor meer informatie met betrekking tot iOS 9.3 klik hier.

Blijkbaar zaten er 3 hele grote beveiligingsissues in iOS. Het maakt het op het moment via een omweg mogelijk om contacten, sms/iMessage berichten, telefoongesprekken en emails inzichtelijk te maken voor kwaadwillenden.

iPhone 4 gebruikers opgelet!

Dit alles kan op meerdere manieren. Een van deze omwegen lijkt al te werken sinds iOS 7. Het probleem voor iPhone 4 gebruikers, is dat deze iPhone geen nieuwe updates meer heeft ontvangen sinds iOS 7.1.2, en dus deze grote beveiligingsupdate naar verwachting niet zal krijgen. Ben jij dus in het bezit van een iPhone 4, en heb je deze nog in gebruik? Let dan goed op wat je doet!

iOS 9.3.5 update

iOS 8 gebruikers: Update vandaag nog naar iOS 9.3.5

Apple geeft aan dat ongeveer 10% van de actieve iDevices nog op iOS 8 draaien. Dit is wel vreemd, omdat alle iOS 8 apparaten ook iOS 9 aankunnen. Dus draai je iOS 8: Update dan vandaag nog naar iOS 9.3.5!

Om te checken of je nog op iOS 8 zit: Ga naar Instellingen, Algemeen, Info. Bij Versie hoort 9.*(.*) te staan. staat hier nog 8.*(.*), dan gebruik je nog iOS 8.

Laatste update vóór iOS 10

Dit is waarschijnlijk écht de allerlaatste update van iOS 9, ondanks dat dit ook al van iOS 9.3.3, en iOS 9.3.4 gedacht werd. De opvolger, iOS 10, is al aangekondigd, en in beta. Hier kun je lezen wat er is aangekondigd voor deze software.

Om iOS 9.3.5 te installeren op je iPhone, iPod Touch en iPad, ga je naar Instellingen > Algemeen > Software update. Vergeet zoals gewoonlijk niet eerst een backup (reservekopie) te maken. Succes!

Leave a Reply