Apple kondigt waterdichte iPhone 7 aan

Vanavond heeft Apple een pers evenement gehouden waarbij zij een aantal nieuwe producten hebben aangekondigd. Een van deze producten is de iPhone 7. Hier lees je alles wat je erover moet weten.

De iPhone 7 en 7 Plus zijn aangekondigd, en zijn beschikbaar op 16 september. De iPhone 7 en 7 Plus komen in twee nieuwe kleuren (Black en Jet Black). Hierbij zal de Space Gray variant komen te vervallen.

iPhone 7 overview
De nieuwe iPhone komt standaard met iOS 10 en bevat een aantal leuke nieuwe features, namelijk:

Water- en stofbestendigheid

Zoals de naam van het artikel aangeeft, is de nieuwe iPhone water en stofbestendig. Dit houdt in dat het toestel moet voldoen aan een IP normering. In dit geval de IP67 normering. Hiermee kan de telefoon tot 30 minuten 1 meter onder water.

iPhone 7 waterdicht

Nieuwe homeknop

De nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus hebben een volledig vernieuwde homeknop, welke niet meer mechanisch werkt, maar net als het scherm drukgevoelig is. De nieuwe Taptic Engine (de speciaal ontwikkelde trilfunctie) zal je het gevoel geven van een mechanische knop. De Taptic Engine zal ook open worden gesteld voor ontwikkelaars. Zij kunnen hierop inhaken met hun apps, zodat bepaalde acties, ook speciale, voelbare reacties opleveren.

Camera

Tot nu toe heeft iedere iPhone een verbetering in de camera gehad. Natuurlijk is dat bij deze iPhones ook zo. Beide modellen hebben in de net aangekondigde paradepaardjes optische beeldstabilisatie. Iets dat tot nu toe alleen in de Plus modellen beschikbaar was. Daarbij is de sensor 60% sneller en 30% energie efficiënter geworden.
De flitser die tot nu toe uit 2 LEDs bestond, bestaat nu uit 4 LEDs. Hierdoor is de flitser 2 keer zo krachtig, en rijkt hij 2 keer zo ver als de vorige flitser. Daarnaast detecteert het toestel nu ook de flikkering van kunstmatig licht. Dit houdt in dat de flikkering van een andere lichtbron je foto’s minder beïnvloedt.

iPhone 7 camera 2

iPhone 7 Plus camera

Natuurlijk is er wel nog een verschil in de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. De grotere variant van het vlaggenschip krijgt namelijk een dubbele 12 megapixel camera. Wat houdt dit in?
Naast de reguliere camera die de iPhone 7 heeft, krijgt de 7 Plus een camera met telelens ingebouwd. Je hebt dus 2 camera’s: 1 breedhoek voor normale foto’s, en een telelens camera voor foto’s waarbij je inzoomt. Wanneer je van 1x naar 2x inzoomen gaat, wisselt de camera van het toestel, en zal hij de telelens camera gebruiken. Hierdoor blijft je foto scherper wanneer je inzoomt. Dit maakt het ook mogelijk om tot 10X in te zoomen. Hierbij wordt de kwaliteit van de foto hetzelfde als de kwaliteit nu bij 5 keer zoomen.

iPhone 7 Plus camera
Omdat het toestel 2 camera’s heeft, kan er ook gebruik gemaakt worden van 2 camera’s tegelijkertijd, om een diepte effect te creëren, zoals hieronder te zien. Deze functie is niet meteen beschikbaar, maar zal later met een software-update beschikbaar gesteld worden.

Scherm

Het scherm is 25% helderder, en gaat aan de cinema standaard voldoen door een groter kleurenprofiel te ondersteunen.

iPhone 7 display

Accuduur

De accuduur is ook sterk verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. De iPhone 7 Plus gaat 1 uur langer mee dan de iPhone 6S Plus, de iPhone 7 maar liefst 2 uur ten opzichte van de iPhone 6s.

Speakers

Naast het scherm zitten aan de boven en onderzijde van het toestel speakers. Deze speakers worden gebruikt als stereo speakers, om films en games in liggende modus meer diepte te geven.

iPhone 7 speakers

Hoofdtelefoon

Nu we het toch over geluid hebben. Alle geruchten rondom het verdwijnen van de hoofdtelefoon aansluiting blijken waar te zijn. Apple heeft de durf getoond de huidige 3,5 mm plug te verwijderen uit haar toestel. Apple levert vanaf de iPhone 7 en 7 Plus standaard Lightning EarPods mee. Dat zijn dezelfde hoofdtelefoons die nu ook al meegeleverd worden, maar met een andere aansluiting.

iPhone 7 lightning EarPods
Wil je graag je bestaande hoofdtelefoon blijven gebruiken? Geen probleem. Standaard wordt er ook een adapter van Lightning naar 3,5 mm plug meegeleverd.

AirPods

Niet alleen heeft Apple vandaag nieuwe bedraadde hoofdtelefoons aangekondigd, ook zijn er draadloze hoofdtelefoons aangekondigd, namelijk de Apple AirPods. Dit zijn losse (lees niet bedraadde) oordopjes, die je via bluetooth verbindt met al je Apple apparaten. Een keer verbinding maken met één van je Apple producten, en ze werken op ál je Apple producten.

AirPods

Prijzen, beschikbaarheid en video

De iPhone 7 is vanaf vrijdag (9 september) te bestellen, en ligt op de 16e in de winkel.

  • 32GB € 769
  • 128GB € 879
  • 256GB € 989

  • De nieuwe kleur Jet Black is alleen beschikbaar in 128GB en 256GB
  • 32GB € 909
  • 128GB € 1019
  • 256GB € 1129

  • De nieuwe kleur Jet Black is alleen beschikbaar in 128GB en 256GB

Video

Leave a Reply