WatchOS 2 beschikbaar

Na veel ophef over het uitstellen van de software update voor de Watch stelt apple nu alsnog WatchOS 2 beschikbaar. Wat is er nieuw? Lees het hier.

Nieuwe wijzerplaten

Het bedrijf uit Cupertino heeft in de eerste grote update voor de Watch een aantal nieuwe wijzerplaten toegevoegd. Onderander een met je favoriete foto, een foto album waarbij je iedere keer een andere foto uit dat album ziet, en tijdsverloop van verschillende beroemde plaatsen.

Complicaties van 3e partijen

Daarnaast is het nu mogelijk voor andere apps om informatie rechtstreeks op de wijzerplaat te laten zien. Zo’n stukje informatie op de wijzerplaat wort een Complicatie genoemd. Dit zorg ervoor dat je bijvoorbeeld het vluchtschema rechtstreeks op je wijzerplaat te zien krijgt in plaats van in de app of in de widget.

Tijdrijzen

Omdat we tegenwoordig steeds meer willen weten hoe onze dag ingepland is, is het nu mogelijk in de toekomst te kijken op je Watch. Zo wordt door het draaien van de Digital Crown de agenda, het weer, etc aangepast naar de tijd waar je op dat moment naartoe scrolt. Je kunt natuurlijk ook naar het verleden scrollen om informatie van die periode op te vragen.

Nachtklokmodus

Omdat we onze favoriete wearable iedere avond op moeten laden, en tot nu toe vaak onze iPhone als wekker gebruiken, kun je dit nu mooi op je Watch doen. Zodra je de Watch aan de lader koppelt, en op zijn zij legt, wordt hij automatisch een grote klok. Het licht gaat automatisch uit. Door op de knop of de Digital Crown te klikken gaat het licht weer aan om te zien hoe laat het is. Gaat de wekker, dan kun je door middel van deze knoppen het alarm uitzetten, of snoozen.

Bestaande apps

Ook de bestaande apps hebben nieuwe functies gekregen. Denk aan de email app, waarin je nu meteen een email kunt beantwoorden. De snelkiezer voor je vrienden kan meer vrienden opslaan in meerdere categorieën zoals bijvoorbeeld je vrienden, kennissen en collega’s. Je kunt nu met Digital Touch gekleurde tekeningen maken. Dit was tot voor kort nog niet mogelijk.

Native Apps

De belangrijkste functie die de technologie teler toegevoegd heeft, is misschien wel het draaien van apps op de Watch zelf. Tot nu toe moesten de apps op de telefoon het werk doen, en via Bluetooth alle informatie doorsturen. Vanaf nu is dat niet meer nodig, en zijn apps sneller, en kunnen ze gebruik maken van de hardware zelf, zoals de hartslagmeter en de microfoon. Het is interessant wat ontwikkelaars hiermee van plan zijn.