True Caller

Word jij ook vaker gebeld door een nummer dat je niet kent? En probeert de persoon aan de andere kant van de lijn jou dingen te verkopen, of vertrouw je de persoon aan de andere kant van de lijn niet? Lees dan verder hoe je hier vooraf al van op de hoogte gesteld kunt worden.

Sinds iOS 10 is het mogelijk om apps samen te laten werken met de telefoon app. Zo kan WhatsApp tegenwoordig gebruik maken van de telefoon app om via deze weg te bellen. True Caller is een ander voorbeeld wat je hiermee kan.

Wanneer je True Caller hebt geïnstalleerd op je telefoon, moet je je registreren. Wanneer je geregistreerd bent, kun je de het Spam ID updaten. Alle nummers die door gebruikers wereldwijd worden gemarkeerd als spam, worden dan door jouw telefoon herkend als spam.

Als je nu weer een telefoontje krijgt van een nummer dat je niet kent, kun je met een geruster hart de telefoon beantwoorden. Je krijgt namelijk een groot rood scherm te zien op het moment dat het nummer dat jou belt in het Spam ID gemarkeerd staat.

true-caller

Wanneer een nummer jou belt dat nog niet geregistreerd staat als spam, maar jij wel als spam wilt markeren, kan dat ook in de app. Open eerst de telefoon app, en tik op het i-icoontje achter het nummer. houd nu het nummer boven in beeld ingedrukt, tot je de mogelijkheid hebt te kopiëren. Open nu de True Caller app. De app zal je meteen vragen of je het nummer dat je hebt gekopieerd wilt opzoeken in de app. Is het nummer nog niet gemarkeerd als spam? Tik dan op het i-icoontje rechts boven in beeld. Je ziet nu rode tekst: Markeer als spam. Tik hierop. Andere mensen die door dit nummer gebeld worden zullen een rood scherm krijgen wanneer zij gebeld worden door dit nummer.

Het rode scherm licht ook op als je via een andere app wordt gebeld. Heb je bijvoorbeeld een VoIP nummer, en de Softphone app van Acrobits gebruikt, zal je scherm ook rood kleuren wanneer je door een spam nummer via die app gebeld wordt.

De app zal je eens per week een herinnering sturen dat je hun Spam ID moet updaten. Doe dit regelmatig, om op de hoogte te blijven van de laatste spam nummers.


Leave a Reply