Apple kondigt iPad Pro aan

Het ging al langer in het geruchtencircuit de ronde, maar nu is het zeker. Apple kondigt iPad pro aan. Hier lees je alles wat je moet weten over het jongste, grootste broertje uit de iPad familie.

Specificaties

De iPad Pro heeft een scherm van 12,9 inch. Hiermee is het bijna even groot als het scherm van een 13 inch MacBook. De dikte is slecht 6,9 mm, waarmee hij slechts 0,8 mm dikker is dan de iPad Air 2. Met een gewicht van 0,71 KG is het jongste lid van de iPad familie iets zwaarder dan de originele iPad. Hij is uitgerust met de A9X processor. Een processor die 2 keer zo snel is als de A8X processor die in de iPad Air wordt gebruikt, en sneller is dan 80% van de pc’s die in het eerste half jaar van 2015 zijn verkocht. Grafisch is deze chip zelfs 90% sneller dan deze pc’s. Er zitten 4 speakers in deze krachtpatser, die reageren op de manier waarop je hem vasthoudt. Heb je de iPad staand vast, dan zullen de speakers op een andere plaats zitten, dan wanneer je hem liggend vasthoudt. Dit werkt automatisch. Zoals gebruikelijk gaat ook deze iPad 10 uur mee op één batterijlading, en is hij verkrijgbaar in de kleuren Space Gray, Silver en Gold.

iPad-Pro-Screensize
Het scherm van de iPad Pro is 12,9 inch
Screensize-comparison
Het scherm van een iPad Air 2 past staand in een iPad Pro
iPad-Pro-specs
Overzicht van alle specificaties van de iPad Pro

 

Accessoires en Smart Connector

Om beter met de iPad Pro te kunnen werken heeft Apple een tweetal accessoires gemaakt, die los verkrijgbaar zijn.  Deze accessoires zijn de Pencil, het Smart Keyboard. Om verbinding te maken met het Smart Keyboard heeft Apple een nieuwe connector in de iPad Pro zitten. Het is de magnetische Smart Connector. Met deze connector kan zowel stroom, als data worden uitgewisseld. Op deze manier hoef je niet je toetsenbord, en je iPad op te laden, maar alleen je iPad. Met de Pencil kun je tekenen en schrijven met ongekende precisie. Houd je de stylus van Apple recht, dan krijg je een kleine streep, maar houd je hem schuin, dan zal de streek automatisch breder worden, zoals dat ook met een potlood zou gebeuren.

ApplePencil
De Pencil kan goed gebruikt worden om te tekenen
Smart-Keyboard
Het Smart Keyboard heeft een ingebouwde standaard voor je iPad.

Beschikbaarheid en prijs

De iPad Pro zal vanaf november beschikbaar zijn in de VS. Of hij dan ook meteen verkrijgbaar is in Nederland is nog niet helemaal duidelijk. De iPad Pro is verkrijgbaar vanaf $799, de Pencil kost $99, en het Smart Keyboard kost $169.

One thought on “Apple kondigt iPad Pro aan”

Comments are closed.