Apple kondigt iPhone 6S aan

Vanavond heeft Apple een pers evenement gehouden waarbij zij een aantal nieuwe producten hebben aangekondigd. Een van deze producten is de iPhone 6S. Hier lees je alles wat je erover moet weten.

De iPhone 6S en 6S Plus zijn aangekondigd. Wanneer deze in Nederland beschikbaar wordt, is nog niet zeker. De iPhone 6S en 6S Plus komen in een nieuwe kleur (rosé goud) en een paar leuke nieuwe features, namelijk:

iPhone-overview

3D Touch

Met 3D Touch kan je iPhone bepaalde opties uitvoeren, door de manier waarop je op de iPhone tikt. Tik je normaal op je scherm, dan zal de app gewoon openen, en reageren zoals normaal, maar druk je iets harder op het scherm, dan zal er een andere optie verschijnen. Tik je bijvoorbeeld harder op een app op je thuisscherm, dan zal hier een extra menu naar voor kunnen komen. Bijvoorbeeld bij de camera krijg je de optie meteen de selfiecamera te activeren. Druk je iets harde op een mail in de Mail app, dan zal die email naar voren toe komen, als een soort overlay. Tik je nog harder, dan zal de mail vanuit die overlay openen. Je voelt ook hoe hard je tikt, omdat de iPhone een kleine trilling geeft afhankelijk van hoe hard je drukt.

Deze optie zit al in de Watch, en wordt nu dus ook in de iPhone geïntegreerd.

Live Photos

Met deze optie, wordt er een kleine video genomen vlak voor het moment, en vlak na het moment van de foto die je neemt. Wat je krijgt, is dat je een bewegend beeld krijgt (als je dat wilt) van de foto die je genomen hebt, om het moment nog beter te herinneren. Live-PhotosNeem je bijvoorbeeld een foto van iemand die schaterlacht, dan zie je dat niet stilstaand, maar bewegend.

12 MP iSight camera

Na veel gedoe rondom het niet willen innoveren van hun camera (wat niet helemaal terecht is), heeft Apple er nu voor gekozen toch haar camera te voorzien van een groter aantal MegaPixels. Dit houdt in dat de foto die je genomen hebt, nog scherper is, wanneer je verder inzoomt. Hier hebben zij naar eigen zeggen veel werk aan besteed, omdat zij een nieuw soort sensor hebben ontworpen, waarbij de kleuren nog echter blijven, dan bij reguliere camera’s.

Daarnaast kun je nu in 4K opnemen met je iPhone. 4K is 4 keer zo scherp dan gewoon HD.

5 MP FaceTime camera met flitser

Natuurlijk kan nu de voorste camera niet achterblijven, en krijgt deze ook een upgrade. De camera aan de voorzijde krijgt een nog grotere upgrade (van 1,2 naar 5 MP), en met een nieuwe feature, namelijk een flitser. Wat Apple doet, is het display gebruiken als flitser. Hierbij gebruiken zij dezelfde techniek als bij de huidige achterste flitser. Zij analyseren het beeld op de witbalans, voor de flitser wordt gebruikt. Het kan dus zijn dat je scherm niet spierwit flitst, maar iets donkerder. Dit heeft dan te maken met de lichtinval, en de witbalans.

Nieuwe accessoires

Natuurlijk hoort bij een nieuwe iPhone ook nieuwe accessoires. Denk hierbij aan een nieuw dock, waar je je iPhone op kunt zetten om op te laden, zodat hij niet hoeft te liggen, en dus minder krassen op de achterkant krijgt. Natuurlijk hebben zij ook hun hoesjes in nieuwe kleuren uitgebracht, zodat ook deze weer volledig in de nieuwe stijl passen.
accessoires-1accessoires-2

One thought on “Apple kondigt iPhone 6S aan”

Comments are closed.