Apple kondigt iOS 9 aan

Grote update: Apple kondigt iOS 9 aan. Het besturingssysteem voor je iDevices wordt nog slimmer. Wat houdt het in?

iOS 9 is een grote upgrade voor je iDevices. Aangezien er veel veranderingen zijn, zullen we hier alleen de grootste wijzigingen bespreken.

iOS 9 is beschikbaar vanaf 16 september.

Notities

In de Notities app zitten een aantal nieuwe functies. Je kunt nu in de notities app tekenen, met de hand schrijven, to-do lijstjes maken, plaatsen vanuit de Kaarten app, en nog veel meer in een notitie zetten. Hiermee heb je al je informatie over een onderwerp bij elkaar.

Multitasking op iPad

Op de iPad is het nu mogelijk 2 apps naast elkaar te gebruiken. Dit kan op de iPad Air 2 en de iPad Pro. Of dit ook gaat werken op de iPad mini 4 is nog niet duidelijk. Je kunt nu een app open hebben, en een andere er tijdelijk overheen slepen, je kunt een app ernaast vast zetten, om bijvoorbeeld je email en safari naast elkaar te zetten, en je kunt een video nu verkleinen om die door te kijken, terwijl je naar een andere app toe gaat.

Siri

De spraakassistent van Apple is nog slimmer geworden. Siri spreekt nu niet alleen, maar zorgt er ook voor dat je sneller kunt werken. Bijvoorbeeld wanneer je gebeld wordt door een onbekend nummer dat in een email staat, geeft Siri onder het nummer aan wie het misschien zou kunnen zijn. Siri-hulp

 

Beveiliging

Dit alles is natuurlijk leuk, maar beveiliging van je persoonlijke informatie is natuurlijk belangrijk! Vandaar dat Apple daar hard aan werkt. Je stelt nu standaard een 6 cijferige pincode in, in plaats van een 4 cijferige code, TouchID is verbeterd in combinatie met de iPhone 6S, en 2 staps verificatie via Zoek mijn iPhone is uitgebreid.