Terugroepactie Apple opladers

Apple heeft vandaag bekend gemaakt dat zij opladers terugroept. Voldoet jouw lader ook? Check het hier!

Het heeft een paar maanden geduurd, maar Apple heeft een nieuwe terugroepactie erbij. Opladers die tussen 2003 en 2015 zijn geleverd met bepaalde Mac en iOS apparaten kunnen kapot gaan, waarbij een elektrische schok het gevolg kan zijn bij aanraking. Om dit te voorkomen, haalt het fruitbedrijf uit Cupertino nu de adapters van de opladers terug, om ze kosteloos te vervangen.

Het gaat om adapters van opladers die zijn verspreid in Europa, Australië, Nieuw-Zeeland, Korea, Argentinië en Brazilië, en om de adapters die in de internationale reisstekkers voorkwamen.

Waar moet je op letten?

Om te weten of jouw adapter in aanmerking komt voor een gratis vervanging, check je de binnenkant van je adapter.Replacement Program Apple Adapter

Hoe vraag je een vervanging aan?

Op de speciaal opgerichte website kun je meer informatie vinden met betrekking tot de vervanging. Wil je een nieuwe adapter thuis laten sturen, en de oude adapter retour sturen, dan kun je dat hier aanvragen. Je hoeft alleen de afneembare plug op te sturen, niet de adapter zelf. Houd de serienummers van je apparaten bij de hand. Deze heb je namelijk nodig om ze aan te vragen.

Natuurlijk kun je ook naar AmaciviziiCentre, of Xando of een van de Apple Retail Stores. Zij nemen dan je adapter in, en ruilen hem, al dan niet meteen, om voor een nieuwe wanneer zij die op voorraad hebben. Let op, ook bij hun heb je serienummers van je apparaten nodig. Zonder serienummers kunnen zij je ook niet helpen met het ruilproces.