iOS 9.3 beschikbaar

Start je update op je iPhones, iPads en iPods, want Apple heeft vanavond iOS 9.3 beschikbaar gesteld. Deze 3e update brengt flink wat verbeteringen.

In iOS 9.3 zijn een aantal nieuwe features beschikbaar, waaronder Night Shift, Notities, Gezondheid en meer, maar natuurlijk heeft Apple ook softwareproblemen (bugs) opgelost

Night Shift

Dit is nu al de meest besproken feature die te vinden is in iOS 9.3. Night Shift zorgt ervoor dat een iPhone 5S of nieuwer het scherm automatisch van kleur laat veranderen wanneer de zon onder is op jouw locatie. Het is algemeen bekend dat blauwe tinten licht het slaapritme negatief beïnvloeden. Door de kleuren van het scherm van je iPhone naar de warmere kant van het spectrum te veranderen, zal je dus beter slapen wanneer je voor het slapen gaan nog even op je iPhone een berichtje via WhatsApp verstuurt.

Om NightShift in te stellen ga je naar de Instellingen App, Scherm en helderheid, Night Shift. Hier krijg je de optie om Night Shift tussen bepaalde tijden actief te maken, of van Zonsondergang tot Zonsopgang. Ook kun je hier de intensiteit instellen. Zet deze even heen en weer om te zien wat je het fijnste vindt.

ios-9.3
Van links boven naar rechts onder: Night Shift, Notities, Gezondheid, News (alleen in de VS), CarPlay, Educatie (Handig voor onderwijsinstellingen)

Notities

Een van de meest gevraagde functies is eindelijk aanwezig in iOS 9.3. Je kunt vanaf nu je notities beveiligen met je vingerafdruk. Dit is heel handig, omdat steeds meer mensen veel persoonlijke gegevens in de notities app opslaan. Denk bijvoorbeeld aan wachtwoorden, medicatie, etc. Niet iedereen hoeft deze persoonlijke informatie in te kunnen zien. Zeker niet wanneer het om wachtwoorden gaat.

Je kunt de beveiliging voor je notities wijzigen via de Instellingen app. Ga naar Instellingen, Notities, Beveiliging. Hier kun je een wachtwoord opgeven en aangeven of je gebruik wilt maken van TouchID om je notities met je vingerafdruk te ontgrendelen. Houd er wel rekening mee, dat wanneer je het wachtwoord voor je Notities app vergeten bent, je de notities niet meer in kunt zien. Kies dus een wachtwoord dat je makkelijk kunt onthouden, om bijvoorbeeld je Notities app te ontgrendelen na een herstart van je iPhone.

Gezondheid

In de nieuwe gezondheid app is het mogelijk om apps te vinden in de App Store die helpen bij het volgen van een bepaald onderdeel in de Gezondheid app. Stel dat je je hartslag bij wilt houden in deze app. Tot nu toe moest je naar de App Store om te zoeken naar een App die je hartslag kan meten, en na lang zoeken kwam je er misschien achter of deze app toegang heeft tot Gezondheid. Vanaf nu is het dus mogelijk om het onderdeel hartslag te openen in de Gezondheid app, en krijg je hier apps te zien die je hierbij kunnen helpen.

Meer

Screen Shot 2016-03-21 at 20.00.40

Er is natuurlijk veel meer nieuws en opgelost in deze update. De volledige changelog is hier te lezen.

Om iOS 9.3 te installeren op je iPhone, iPod Touch en iPad, ga je naar Instellingen > Algemeen > Software update. Vergeet zoals gewoonlijk niet eerst een backup (reservekopie) te maken. Succes!

3 thoughts on “iOS 9.3 beschikbaar”

Comments are closed.