Wil je een nieuwe iPhone? Wacht nog even!

Ben jij een van de vele mensen die het mobiele abonnement mag verlengen, en denk je eraan een nieuwe iPhone te nemen? Wacht nog even hiermee dan. Apple heeft gisteren een persevenement op 9 september aangekondigd.

Het evenement gaat naar verwachting over een nieuwe iPhone. Het is namelijk volledig in lijn met data van afgelopen jaren waarop de iPhone aangekondigd werd, en de geruchten gaan dat de productie van de nieuwe iPhone op volle toeren loopt.

Waarom dan wachten als je toch een ouder model wilt?

Wanneer Apple haar nieuwe iPhones aankondigt, kondigen zij tevens de datum aan waarop de verkoop zal starten per land. Wanneer de verkoop van de nieuwe iPhone start, daalt automatisch de prijs van de modellen die op dit moment verkocht worden. Dit kan flink schelen in de abonnementskosten, en eventuele bijbetaling. Mocht je erover denken een iPhone los te kopen, en een sim only abonnement te nemen, dan kan het ook flink schelen in de eenmalige aanschaf kosten.

iphones2

iPhone 6S en 6S Plus

Volgens alle geruchten komen er minimaal 2, misschien 3 nieuwe modellen. Een iPhone 6S en 6S Plus met iOS 9 (het besturingssysteem van Apples iDevices) lijken zeker. Er gaan ook geruchten over een iPhone 6C. Of dit waar is, en wat hiermee staat te gebeuren is nog helemaal niet duidelijk in het geruchtencircuit.

Grotere rol voor spraakassistent Siri?

Daarnaast heeft het evenement de naam “Hey Siri, give us a hint.” Siri is de spraakassistent die in ieder iDevice vanaf de iPhone 4S, iPod Touch 5e generatie, iPad 3 en iPad mini standaard in iOS aanwezig is. Dat dit de naam is van het evenement, kan dus inhouden dat Siri een grotere rol gaat spelen. Er gaan zelfs geruchten over een nieuwe Apple TV. Dit is het kastje van Apple, waarmee je foto’s, video’s en muziek vanaf je iDevices en Mac’s naar je TV kunt streamen. Hierin zou Siri centraal komen te staan voor de bediening. Of dit waar is, komen we pas op 9 september achter.

siri-apple-ios-9

Persevenement

Wij houden natuurlijk het persevenement op de voet bij, en zullen hier alle aangekondigde producten (en diensten?) beschrijven. Houd de website en onze Facebook pagina dus goed in de gaten.